Value-based Projectmanagement

Wat is het goede?


Het managen van projecten en programma's lijkt steeds meer op het omgaan met veranderingen, tegenstellingen, onvoorspelbaarheid en dynamieken. Wat is dan wijs om te doen? Wat is het goede? Wat is juist?


Projecten zijn nooit een doel op zich maar dragen altijd bij aan een hoger doel. Het allerhoogste doel is een betere wereld. Elk project moet er uiteindelijk aan bijdragen dat we de wereld een beetje beter achterlaten dan dat we hem hebben aangetroffen. En dat is nogal een uitdaging. Hoe doe je dat? Wat is dan beter? Wat is goed? Wat is het goede doen? En wat voor mij goed is, is dat ook voor jou, voor de wereld goed? Is een betere wereld hetzelfde als een leefbare aarde? Is duurzaam denken en handelen voldoende? Wat is wijsheid? Wat is wijs?


Al die vragen blijven maar in mijn hoofd, in mijn gedachtengoed, in mijn handelen terugkomen. Om me een houding te kunnen geven tot de complexe vraagstukken van vandaag de dag heb ik een besluit genomen.

Jaren heb ik gewerkt vanuit de gedachte van de chaostheorie. En nog steeds blijkt dat een erg waardevolle te zijn.

Daarnaast ga ik vanaf nu het gedachtengoed van Value-based Project Management verrijken met het perspectief van de filosofie.


Wordt vervolgd...


Share by: